IK BEN VAN ALLES WAT, MAAR VOORAL MEZELF

Absoluut! Ik ben gewoon een vakidioot. Mijn passie voor mijn werk voelt als een te gekke achtbaanrit. Elke dag brengt nieuwe verrassingen met zich mee. Het is alsof ik in de snelste achtbaan zit, maar in plaats van te schreeuwen, roep ik: “Kom maar op, ik ben er klaar voor!”

#moeder

#oma

#doglover

#autodidact

#zus

#sociaal

kort verhaaltje over mijzelf

ik hou van drukte

Deze vrolijke levensgenieter, 54 jaar jong, bruist volop van het leven. Tien jaar alweer  deel ik mijn gezellige plekje aan de rand van de stad, op de vijfde en zesde verdieping in Amersfoort, met mijn 24-jarige dochter. Sommige mensen krijgen het benauwd bij het idee van een appartement, maar ik vind het heerlijk. Het geeft me een gevoel van vrijheid. Ik hou van de drukte van de stad en van de mensen om me heen. Ik ben nu eenmaal een sociaal dier. Onrecht en mensen die denken dat ze beter zijn dan een ander, daar kan ik niet tegen. Laten we gewoon allemaal wat liever voor elkaar zijn, dan komt de wereld er heel anders uit te zien.

We doen wat vrouwen doen; heel veel kletsen

Al zes jaar heb ik een L.A.T.-relatie met een hele leuke man. We hebben allebei ons eigen stekkie en dat werkt voor ons heel goed. In die tijd ben ik ook bonusmoeder geworden én oma van een prachtige kleinzoon. Serieus, oma zijn is het mooiste wat er is. Ik ben trots op ons mooie gezinnetje. En laat ik niet vergeten dat mijn ouders nog steeds ‘bij de pinken’ zijn en gezellig meedraaien in mijn leven. Daar word ik blij van!

Verder trek ik er graag op uit met mijn vriendinnen. We doen wat vrouwen doen: heul veul kletsen- meestal met een lach, soms met een traan. Mijn oude hondje Bink, mijn PA, moet ik ook even noemen. Ze zorgt voor mijn dagelijkse portie beweging, een glimlach op mijn gezicht en oordeelt nooit, hoe lekker is dat?

Dus ja, ik ben een gelukkig mens, zowel op het werk als daarbuiten.

Long time ago

ik was verkocht

Ongeveer 30 jaar geleden belandde ik in dit vak. In eerste instantie leverde ik tekst en beeld aan een designer, hierdoor werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Tijdens een reorganisatie op mijn werk, waar ik ruim 10 jaar heb gewerkt, moest er van alles op communicatiegebied gebeuren. Zoals gebruikelijk werd de secretaresse – dat was ik dus – met dit klusje belast. En toen gebeurde het: ik was verkocht. Geen secretaressewerk meer voor mij, ik wilde de communicatie in.

Ik wil alles en ik wil alles leren

Een tijdje heb ik elders als trafficer gewerkt, ook aan de kant waar ik eigenlijk niet wilde zijn, maar waar ik wel veel heb geleerd. Daarna heb ik voor verschillende bedrijven de communicatie opgepakt. Van simpelweg teksten schrijven naar het ontwerpen van heuse (woningbouw)brochures. Het vak is zo allesomvattend en leuk dat ik me gewoon niet wil specialiseren. Ik wil alles en ik wil alles leren. Op die manier blijft elke dag een ontdekkingstocht en elke nieuwe uitdaging een kans om mijn skills uit te breiden. Het is de diversiteit die het zo interessant maakt, en het idee dat er altijd iets nieuws te
ontdekken valt.

Heldere communicatie

Mensen zeggen vaak dat ik direct ben als ze me voor het eerst ontmoeten. Je weet eigenlijk snel waar je aan toe bent, what you see is what you get. Lekker duidelijk, toch?
Alsof ik een gebruiksaanwijzing ben die je in één keer begrijpt.

Dat gevoel probeer ik te vangen

Bij opdrachtgevers probeer ik snel de sfeer van de organisatie te peilen. Wat voor club is dit, wie zijn de mensen, en welke toon voeren ze? Mijn intuïtie en jouw verhaal zijn de opstap voor verdere communicatie (uitingen). Als bedrijf wil je toch laten zien wie je echt bent. Precies dat gevoel probeer ik te vangen wanneer ik binnenwandel.

Dagelijks werk ik met één van deze programma’s

Adobe Indesign

Hierin ontwerp ik van alles, van briefpapier, folders en posters tot brochures, magazines en flyers. Gedrukt of digitale media, dat maakt niets uit.

Adobe creative cloud eXpress

Ik gebruik dit vooral om korte digitale nieuwsbrieven te maken. De nieuwsbrief ziet eruit als een website en is gemakkelijk doorheen te scrollen. Maar ook kun je met dit programma heel makkelijk sjablonen maken voor de socials.

Adobe Photoshop

Een foto meer kleur, scherpte, schaduw of een andere achtergrond geven. Moet de huid iets gladder, tanden iets witter, vlekjes weggepoetst? The sky is the limit.

Adobe Lighroom/Camera Raw

Afbeeldingen verwerk ik hierin in een handomdraai. Iets meer kleur, helderheid, contrast of belichting. Net zo lang of zo kort, tot het beeld aan mijn verwachting voldoet.

Canva

Met behulp van Canva creëer ik vlot indrukwekkende ontwerpen. Efficiënt en moeiteloos maak ik uitnodigingen, social media berichten, of ik verwijder snel de achtergrond van foto’s. Canva maakt heel veel mogelijk!

Adobe Premier Rush

Handig programma om korte filmpjes te bewerken, tekst en/of muziek, vertragingen of versnellingen toe te voegen.

Mailchimp

Ideaal om nieuwsbrieven (mailingen) mee te versturen. Ook krijg je in Mailchimp eenvoudig inzicht in de resultaten van e-mailcampagnes.

Wordpress (vooral Divi)

Veel websites zijn gebouwd in WordPress, de functies zijn enorm en het CMS is gemakkelijk te beheren

Office

Wie werkt er niet mee? Een Word document maken, excel sheet, Powerpoint presentatie. Kind kan de was doen.

× Stuur mij een appje