Ik ben van alles wat, maar vooral mezelf

#moeder

#oma

#hondenliefhebber

#autodidact

#sociaal

#L.A.T.’er

Absoluut, ik ben gewoon een vakidioot. Mijn passie voor mijn vak is als een niet te stoppen achtbaanrit. Elke dag tovert nieuwe verrassingen tevoorschijn. Het is alsof ik in de snelste achtbaan zit, maar in plaats van schreeuwen, roep ik: “Laat maar komen, ik ben er klaar voor!”

Hoewel ik behoorlijk wat uren achter mijn bureau doorbreng, maak ik regelmatig een rondje met Bink, mijn viervoetige collega. Een beetje frisse lucht inademen doet niet alleen wonderen voor mijn humeur, maar ook voor mijn creatieve brein. En laten we eerlijk zijn, af en toe een dansje met keiharde muziek is de beste manier om de stijfheid uit mijn benen te schudden. Het leven achter het bureau is een feest, maar wel een feestje met af en toe een danspauze!

Hi! Ik ben Belinda

Ongeveer 30 jaar geleden rolde ik in dit vak. In het prille begin stond ik aan de andere kant van de medaille, de persoon die teksten aanleverde aan een designer. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Tijdens een reorganisatie op mijn werk, waar ik uiteindelijk ruim 10 jaar heb gewerkt, moest er van alles op communicatiegebied gebeuren. Zoals gebruikelijk werd de secretaresse – dat was ik dus – met dit klusje belast. En toen gebeurde het: ik was verkocht. Geen secretaressewerk meer voor mij, ik wilde de communicatie in.

Een tijdje heb ik elders als trafficer gewerkt, ook aan de kant waar ik eigenlijk niet wilde zijn, maar waar ik wel veel heb geleerd. Daarna heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt en de communicatie opgepakt. Van simpelweg teksten schrijven naar het ontwerpen van heuse woningbouwbrochures. Het vak is zo allesomvattend en leuk dat ik me gewoon niet wil specialiseren. Ik wil alles en ik wil alles leren. Op die manier blijft elke dag een ontdekkingstocht en elke nieuwe uitdaging en een kans om mijn skills uit te breiden. Het is de diversiteit die het zo interessant maakt, en het idee dat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Mijn Helderheid in Communicatie

Mensen zeggen vaak dat ik pragmatisch en direct ben als ze me voor het eerst ontmoeten. Je weet eigenlijk snel waar je aan toe bent, what you see is what you get. Lekker duidelijk, toch? Lekker rechttoe rechtaan, alsof ik een gebruiksaanwijzing ben die je in één keer begrijpt.

Bij opdrachtgevers probeer ik razendsnel de sfeer van de organisatie te peilen. Wat voor soort club is dit, wie zijn de mensen hier, en welke tone of voice hanteren ze? Mijn intuïtie is de springplank voor verdere communicatie-uitingen. Dat is best cruciaal, want als bedrijf wil je toch uitstralen wat je echt bent. Precies dat gevoel dat jij me geeft als ik binnenkom. Lekker helder, toch?

Dagelijks in de programma-jungle: Bekend met de meeste, maar nog lang niet elk hoekje ontdekt.

=

Adobe Indesign

Hierin ontwerp ik van alles, van briefpapier, folders en posters tot brochures, magazines en flyers. Gedrukt of digitale media, dat maakt niets uit.

=

Adobe Photoshop

Een foto meer kleur, scherpte, schaduw of een andere achtergrond geven. Moet de huid iets gladder, tanden iets witter, vlekjes weggepoetst? The sky is the limit.

=

Adobe creative cloud eXpress

Ik gebruik dit vooral om korte digitale nieuwsbrieven te maken. De nieuwsbrief ziet eruit als een website en is gemakkelijk doorheen te scrollen. Maar ook kun je met dit programma heel makkelijk sjablonen maken voor de socials.

=

Adobe Lighroom

Afbeeldingen verwerk ik hierin in een handomdraai. Iets meer kleur, helderheid, contrast of belichting. Net zo lang of zo kort, tot het beeld aan mijn verwachting voldoet.

=

Adobe Premier Rush

Handig programma om korte filmpjes te bewerken, tekst en/of muziek, vertragingen of versnellingen toe te voegen.

=

Canva

Wauw! Met Canva maak ik snel waanzinnige ontwerpen. Snel en eenvoudig een uitnodiging, social button of foto’s vrijstaand maken. Met Canva kan dat!

=

Mailchimp

Ideaal om nieuwsbrieven (mailingen) mee te versturen. Ook krijg je in Mailchimp eenvoudig inzicht in de resultaten van e-mailcampagnes.

=

Wordpress

Veel websites zijn gebouwd in WordPress, de functies zijn enorm en het CMS is gemakkelijk te beheren

=

Office

Wie werkt er niet mee? Een Word document maken, excell sheet, Powerpoint presentatie. Kind kan de was doen.

× Stuur mij een appje